Руском боксеру ће бити реконструисано лице послије напада медвједа којег је убио ножем

Klix.ba
Foto: Архива

Руски професионални боксер Илију Медведев (23) оперисаће лице док се наставља опорављати од страшног напада медвједа који га је оставио на апаратима за одржавање живота.

Млади 23-годишњи борац био је у друштву још двоје особа када их медвјед напао у шуми у Тјуменској регији крајем октобра.

Један од актера, Вyацхеслав 'Слава' Дудник (48) преминуо је од посљедица повреда, а Медведев је узвратио ударац и успио је убити медвједа након што му је нанио више убода ножем.

Боксер је након тога био у индукованој коми, а освајач златне медаље на Олимпијским играма у Лондону 2012. Егор Мекхонтсев назвао је Медведева "правим херојем" и открио је све детаље стравичне приче.

"Многи су прочитали његову причу о томе када је отишао на пецање с два пријатеља и срео медвједа који је напао момке. Медвјед је одмах убио једног рибара, а затим је напао нашег хероја, Иљу Медведева. Већ је био под медвједом и то га је осакатило. Иља је имао врло мале шансе да преживи... преживио је и спасио пријатеља. У џепу је имао нож за којим је посегао док га је медвјед мрцварио, те га је неколико пута убо. Како се касније показало, то су били ударци у виталне органе медвједа. Медвјед се повукао и угинуо недалеко од њега", испричао је Мекхонтсев који је подијелио своју фотографију с Медведевом.

Операције којима ће се Медведев подвргнути укључују пластичну хирургију реконструкције лица, наводи РИА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана