Руско гробље мафијаша! Такмичење у богатству живи и након смрти

24 седам
Foto: printscreen

У Русији постоји гробље са необичним мотивима на споменицима који свједоче о животу људи који су живјели брзо и трајали кратко.

Угравирани ликови у људској величини носе тренерке и мајице скупих брендова, кожне јакне и одијела, златне ланце, тетоваже, кључеве скупих аутомобила у рукама и цигарете у устима...

На питање људи, зашто на тај начин препун ризика проводе своје дане, мафијаши су углавном одговарали да оно што они проживе за један дан, просјечан човјек не доживи за цијели живот. Нека чудна филозофија се удомила у њихову свијест попут оне код старих Египћана.

Турбулентне деведесете донијеле су распад Совјетског Савеза и комунизма. На жалост, овај период обиљежен је организованим криминалом и мафијашким обрачунима.

Једна од главних позорница био је град Екатеринбург у коме је велики дио послова контролисала мафија. Осим „предузетништва“, бавили су се рекетом, унутрашњим обрачунима и уклањањем конкуренције.

Како се све завршило?

Ко је преживио, легализовао  је своје послове, а ко није – побринуо се да буде упамћен.

На крају, у тишини гробља, породица и пријатељи покојних мафијаша побринули су се да необичне скулптуре и фотографије свједоче о једном животу и времену пропуном богатства и насиља.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана