Родман: Ким је мој пријатељ... и волим га!

Танјуг
Родман: Ким је мој пријатељ... и волим га!

Познати амерички кошаркаш Денис Родман запутио се данас, заједно са екипом бивших играча NBA лиге, за Пјонгјанг, гдjе треба да буде одржан егзибициони меч поводом рођендана сjевернокорејског лидера Ким Џонг-Уна.

Родман је изјавио новинарима на аеродрому у Пекингу да не намjерава да се бави питањем репресије у Сjеверној Кореји пошто је Ким, како је рекао, његов пријатељ и он га воли, већ да се нада да ће утакмица отворити врата разговорима „о неким стварима“.

Ексцентрични бивши играч чикашких „Булса“ предводи екипу у којој су некадашње звијезде NBA кошарке Кени Андерсон, Клиф Робинсон и Вин Бејкер, као и Даг Кристи, Крег Хоџис и Чарлс Смит. Егзибициона утакмица заказан је за сриједу, пренио је АФП.

„Ја нећу доћи тамо и рећи: 'Хеј, момче, радиш лоше ствари'. То није добар начин. Он је прије свега мој пријатељ... и волим га“, рекао је Родман.

Славни кошаркаш је претходно предстојећу утакмицу назвао неком врстом „кошаркашке дипломатије“.

Родман је најпознатији Американац који се срео са Кимом откако је сјевернокорејски лидер дошао на власт, наслиједивши оца који је преминуо крајем 2011. године.

Он је у децембру боравио неколико дана у Сјеверној Кореји, гдје је радио с кошаркашком репрезентацијом те земље.

Родман се спријатељио с Кимом у фебруару, када је посјетио Пјонгјанг с Харлем Глобтротерсима, и тада је назвао сјевернокорејског лидера „вјечним пријатељем“.

Славни кошаркаш, који се некада забављао с Мадоном и био ожењен глумицом Кармен Електром, познат је по пирсингу, тетоважама и честом мијењању боје косе.

Ким, који је стекао образовање у Швајцарској, наводно је љубитељ кошарке и чикашких „Булса“, за које је Родман играо заједно с Мајклом Џорданом деведесетих година.

На питање новинара шта мисли о томе што је Ким прошлог мјесеца погубио свог течу, Родман је одговорио: „Не бринем се због тога.“

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана