Први летећи послужавник на свијету “ради” у Лондону

Агенције
Први летећи послужавник на свијету “ради” у Лондону

Лондон - Летећи послужавник на даљинско управљање може да вам испоручи храну крећући се брзином до 40 километара на час, а након пробне услуге у једном јапанском ресторану у Лондону, можда ће ова иновација бити уведена и широм Велике Британије, преносе агенције.

Послужавник назван “ајтреј”, од угљеничних влакана, мале је тежине и има домет кретања од 50 метара, пренио је “Скај њуз”.

Конобари у ресторану “ЈО! Суши” управљају послужавником уз помоћ апликације за “ајпед”, док кухињско особље провјерава да ли је храна испоручена гледајући видео снимке у реалном времену уз помоћ двије камерице на “ајтреју”.

- Ми смо за иновације и послуживање на необичан и узбудљив начин. “Ајтреј” је начин на који објашњавамо колико храна може да буде узбудљива – каже Робин Роуланд, извршни директор ресторана.

У ланац ресторана “ЈО! Суши” уведен је низ иновација од његовог оснивања 1997, укључујући покретну траку за суши, роботизована колица за пића која говоре, тањире који се сами грију и видео игрице у тоалете.

Сви ови производи већ се користе у 64 објекта ланца у Великој Британији.

Истовремено са лансирањем “ајтреја” представљена је и прва “ЈО! Суши” пљескавица, направљена од запеченог пиринча, теријаки пилетине, кимчи лососа и катсу рачића.

- Када сам наручио пљескавицу нисам могао ни да замислим да ће ми долетјети до лица на послужавнику. То је била најнеобичнија ствар икад, као из научнофантастичних прича – пренио је један гост у ресторану свој доживљај.

“Ајтреј” летећи послужавници могли би да се појаве широм Велике Британије 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана