Против голе Ријане немају ништа, али порођај крши права Фејсбука

Агенције
Против голе Ријане немају ништа, али порођај крши права Фејсбука

Оснивачица организације Positive Birth Movement Мили Кил објавила је три фотографије свог порођаја у води, а Фејсбук их је означио неприкладним и уклонио.

Организација коју Мили води промовише природан порођај, а на Фејсбуку окупља око 10 хиљада фанова. Ипак, фотографије Мили Кил уклоњене су са Фејсбука због "голотиње".

"Друштвене мреже показују велики проблем модерне културе, не са голим женама, него са голим и стварим женама које нису прошле фотошоп и позирале", написала је она – „То показује напоре да се потисне женска моћ, која се можда највише изражава током порођаја"

Мили каже да су њене фотографије уклоњене јер не одговарају „стереотипним размишљањима које сви имамо о порођају"

"На првој фотографији жена клечи и изгледа сталожено, здраво и прелијепо. На другој показује порођај у води и долазак бебе право у мамине руке. На трећој видимо новорођенче у кади", описала је она фотографије.

Пошто је убијеђена да се друштво „културолошки плаши рођења", она је одлучила да уради један тест и на фан страну постави фотографију Ријане у потпуно прозирној хаљини. Фејсбук овога пута није реаговао, а та фотографија и даље се налази на фан страни њене организације.

За разлику од администратора Фејсбука многи сматрају да су њене фотографије прелијепе и представљају праву инспирацију.

"Тренутно сам у 38. недјељни трудноће са првим дјететом и јако ми је помогло што сам видјела реалне, прелијепе и позитивне слике рођења. Једва чекам да се мој син роди", написала је једна жена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана