Припреме за пријемни у Кини

Агенције
Припреме за пријемни у Кини

Познато је да због огромне конкуренције, источноазијски студенти уче даноноћно не би ли упали на жељене факултете, но нитко не зна до којих екстрема иду седмицама прије пријемних испита.

У Кини, упис на факултете средњошколцима зависи искључиво о успјеху на пријемном испиту, па га зато и доживљавају као прекретницу својих живота. У недостатку времена, уче и ноћу и то у организованим групама које води један или два професора.

Након што је једна кинеска средњошколка ставила необичне слике својих колега на друштвену страницу Weibo (налик Facebookу), фотке су постале виралне.

На сликама се добро може видјети учиона пуна средњошколаца како сједе за столовима који су затрпани хрпама књига, а изнад њих, постављени су редови инфузије преко којих примају аминокиселине.

У Кини такав призор није риједак, па се сународњаци нису нимало чудили. Једино што их је забринуло, судећи по коментарима испод обављених фотки, је то што су 'данашњи' средњошколци физички слабији јер се под силним притиском чак и руше у несвијест.

Професор који је на сликама рекао је како су ученици ослабили због нагле промјене времена, те се нису осјећали добро за вријеме учења, због чега су често одлазили у школску амбуланту на инфузију. У жељи да им уштеди на времену, запослени у  школи су им је осигурали директну инфузију у самој учионици.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана