Прича о почетку живота: Порођај преко Фејсбука

index.hr
Прича о почетку живота: Порођај преко Фејсбука

Чим су започели трудови Рут Јорио је одлучила да своје мисли, осjећања и фотографије подели са цијелим свијетом објављујући их на Фејсбуку и Твитеру. Иначе, Рут Јорио је књижевница из Лос Анђелеса и пише блог за "Хафингтон пост".

Њена намјера била је да покаже "јединствено искуство", било оно пријатно за гледање или не, али најважније је било бити искрен. "Коначан резултат је била сирова, интимна, задивљујућа прича о почетку живота", рекла је Рут.

"Трудови су почели око 20:15. Трајали су 30 секунди, свака два и по минута. Очистила сам кућу и сада ћу се окупати. Твитоваћу о свему @fowlerruth  и покушаћу да ставим линк на Твитер и Фејсбук", написала је Рут на почетку приче.

"Помаже кад се крећем. Не могу да замислим да сам прикована у кревету на апаратима. То би било досадно. Твитовање помаже јер одвлачи пажњу", додала је.

Рут је током порођаја описивала бол, узбуђење, немогућност спавања и хвалила своју бабицу. Постављала је фотографије док вјежба на лопти за пилатес, купа се у кади, спава, а потом и како се грчи на кревету. Фотографије је објављивао и њен супруг Џеред.

Јорио је родила сина Нија код куће. Убрзо након тога је пребачена у болницу због постељице која се није одвојила. Тамо је добила и таблете против болова и дозу крви, а будући да је имала температуру, дали су јој антибиотике и оставили је на посматрању два дана.

Тада је постављала фотографије из болнице на којима се виде она и беба.

Порођај је трајао 12 сати. "Нијо је био окренут гузом. Полудила сам од бола када је излазило раме. Сутра се са бебом враћам кући. Ово је било лудо искуство", написала је.

Након повратка кући писала је о томе колико је одушевљена бебом и како јој није јасно да су она и супруг успјели да направити овако лијепо биће.

"Окружен је љубављу, али осјећам тугу што га доводим у овај свијет. Једино што можемо је да му пружимо љубав и окружимо га добрим људима и јаком заједницом која ће му дати снагу, саосјећање и хуманост који недостаје у модерном западном свијету. То би требало да буде лако?!", написала је Рут Јорио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана