Преживио удар грома, па добио на лутрији

Агенције
Преживио удар грома, па добио на лутрији

Канађанин Питер Мекети може да каже да је доживио нешто сасвим немогуће: преживио је и удар грома и добио је премију на лутрији, пише "Вашингтон Пост".

"Искрено, прије сам очекивао да ме још једном погоди гром", рекао је овај срећковић након што је прошле недјеље сазнао да је добио милион долара на лутрији.

Добитак ће подјелити са Дајан Милер, која је запослена у Мекетијевој продавници јер њих двоје већ дуже од године заједно уплаћују лутријске листиће.

Гром је погодио Питера Мекетија када је имао 14 година док је покушавао да привеже чамац којим је пловио, а исто непријатно искуство имала је и Питерова ћерка прије неколико година.

Шансе да вас и вашу кћерку погоди гром и да добијете премију на лутрији су један према 2 600 милијарди, израчунала је, на молбу Еј-Би-Сија Софи Легер, професорка на Универзитету Монктон.

"То је скоро немогуће, али ипак се догодило. То нам говори да је у животу ипак све могуће", рекла је професорка.

Мекети каже да планира да свој дио добитка потроши на своје хобије кување и пецање, а његова радница Дајен Милер каже да не намјерава да напусти посао и да ће новац од џекпота потрошити на одмор и путовање.

Да овдје не би био крај срећним догађајима за Питера Мекетија, побринула се Атлантска лутрија која ће му исплатити додатних 10 000 долара, као власнику радње у којој је уплаћен добитнички тикет. Коштао је три долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана