Пресјекла потпорни конопац молерима на 30. спрату

ГС
Foto: Илустрација

БАНГКОК - Становница једне вишеспратнице на Тајланду пресјекла је потпорни конопац за два молера, очигледно љута што јој није најављено да ће радити, и оставила их да висе изнад 26. спрата док их један брачни пар није спасио, саопштила је полиција у сриједу.

Жена се суочава с оптужбама за покушај убиства и уништавање имовине, саопштила је полиција у Пак Крету, сјеверно од главног града Тајланда, преноси АП.

У саопштењу се не наводи шта је био мотив осумњичене да пресијече конопац, али су тајландски медији јавили да је очигледно била фрустрирана када су се радници појавили испред њене собе, а није имала најаву да ће се изводити радови тог 12. октобра.

Видео-снимак на друштвеним мрежама показује како два радника моле станаре на 26. спрату да отворе прозор и пусте их унутра.

Један од молера, држављанин Мјанмара по имену Сонг, рекао је тајландским медијима да су се он и његова два пријатеља спустили са 32. спрата због санације пукотине на згради.

Када је стигао до 30. спрата, осјетио је да је конопац тежи и када је погледао доље видио је да неко на 21. спрату отвара прозор и сијече му конопац.

Покушао је да затражи помоћ из других станова, али нико није био унутра, док је трећи колега наставио да их придржава са посљедњег спрата.

Станарка која их је спасила, Прапхаиван Сетсинг, рекла је да је њен супруг, Британац, примијетио једног од радника који је сигнализирао за помоћ и позвао је да разговара с њима.

Управа зграде упутила је молере да пријаве инцидент полицији, а 34-годишња жена је прво негирала да је одговорна, али је полиција послала пресјечени конопац на отисак прста и ДНК анализу, преносе медији.

У сриједу су се жена и њен адвокат појавили у полицијској станици.

Након што јој је полиција показала снимке сигурносних камера и форензичке доказе, признала је, али је негирала било какву намјеру да убије раднике.

Осумњичена је привремено пуштена и полиција ће поднијети кривичну пријаву суду у року од 15 дана, а она би могла да се суочи са затворском казном до 20 година ако буде проглашена кривом за покушај убиства.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана