Потражња за трансплатацијом браде порасла захваљујући принцу Харију

ГС
Потражња за трансплатацијом браде порасла захваљујући принцу Харију

Турска клиника за косу тврди да се потражња за трансплантацијом браде удвостручила откако су објављени мемоари принца Хаирија.

Клиника ЕстеНове у Истанбулу тврди да је насловница мемоара „Спаре“ која је прошлог мјесеца била јако заступљена у медијима и у књижарама широм свијета, заслужна што им се повећала потражња за трансплатацијом браде. Трансплантације браде обично чине само 5 посто од око 250 захвата које ЕстеНове у просјеку проводи мјесечно. 

Клиника је изјавила да се то сада повећало на 10 посто.

Они су ово назвали ефектом „Принц Хари“, јер су управо ову насловницу мушкарци у посљедње вријеме често доносили као примјер како заправо желе да изгледа њихова брада. За нови изглед спремни су платити и до 2.500 фунти (око 5.000 конвертибилних марака).

„Интерес за пресађивање браде у сталном је порасту током посљедњих неколико година како све више људи постаје свјесно да може постићи овај изглед уз помоћ трансплатације, али посљедњих седмица све је већи број мушкараца који долазе. Број трансплантација које проводимо порастао је за 100 посто, а тај смо ефект назвали 'Принц Хари'„, изјавио је суоснивач клинике Батухан Кизилцан.

Он је навео да је годишње око 50 посто њихових пацијената управо из Велике Британије па није ни чудно да је управо принчева фотографија често примјер браде коју мушкарци желе. Кизилцан тврди да су им цијене знатно ниже у односу на цијене Велике Британије када је ријеч о овим захватима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана