Постигне гол па неко изгуби живот

Глас Српске
Постигне гол па неко изгуби живот

Репрезентативац Велса и фудбалер Арсенала Арон Ремзи ријетко када постиже голове, али када се то догоди, онда неко изгуби живот.

Просто запањујуће звучи податак да сваки пут када је играч "тобџија" дао гол, неко је изгубио живот. На почетку 2010. године, тачније 3. јануара, музички продуцент Тони Кларк је преминуо, а Велшанин је тог дана постигао прелијеп гол против Вест Хема. Готово иста ситуација догодила се и против Манчестер јунајтеда у мају прошле године. Ремзи је савладао голмана "црвених ђавола", а само неколико сати касније америчке трупе су убиле најпознатијег свјетског терористу Осаму бин Ладена (иначе великог навијача Арсенала).
И док та смрт није превише оплакивана у Енглеској, у наставку погађања мреже од стране "арсеналовца" падале су бројне познате личности. Почетком октобра Ремзијев гол пратила је смрт оснивача "Applea" Стива Џобса. Гол на крају тог мјесеца у Лиги шампиона против Олимпика из Марсеља значио је и смрт Моамера Гадафија.

"Анђео смрти", како је "Guardian" назвао Ремзија, постигао је свој први гол у 2012. години против Сандерленда, а само неколико часова касније славна пјевачица Витни Хјустон пронађена је мртва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана