Посљедњи вагон за усамљена срца

РТС
Посљедњи вагон за усамљена срца

Праг - Самци у Прагу могли би ускоро да пронађу спас за свој љубавни живот у градском метроу, преноси РТС.

Власти у чешкој престоници намјеравају да додају један вагон на крај метро композиције који би служио да они који још нису пронађу сродну душу.

Оригинална идеја названа је “Посљедњи вагон за усамљена срца”.

У данашње вријеме поред свих друштвених мрежа и виртуелних мјеста за дружење, људи су у ствари постали отуђенији.

Заборавило се на добро старо упознавање, које доводи до искреног дружења, изласка на кафу, вечерњег састанка, размјене њежних ријечи и на крају оног, што би рекао пјесник Јован Дучић, најљепшег сусрета на свијету - пољупца.

“Посљедњи вагон за усамљена срца” својеврстан је одговор прашких власти на овај проблем.

Наиме, надлежни у чешкој престоници намјеравају да искористе метро као мјесто гдје би млади који желе да пронађу сродну душу могли да се упознају.

На постојеће метро композиције биће убачени посебни вагони, гдје ће самци моћи да траже љубав својих снова, а стручњаци још проучавају које је вријеме на реду вожње најподесније за вагоне намјењене усамљеним срцима која траже везу.

- Људи данас немају гдје да се упознају. Можда на журкама или на послу. Овдје ће добити прилику. У метроу већ читају, уче, па зашто не би могли ту да нађу и партнера - објаснио је Филип Драпал, портпарол агенције Ропид која се бави организацијом саобраћаја за Прашки градски саобраћај.

Пројекат “Последњи вагон за усамљена срца” прашки градски саобраћај планира да покрене до краја године, а сада проучава расположење Пражана и тражи оптимални распоред када би на трасу излазиле те мобилне агенције за упознавање за које су предвиђена мјеста на крајевима композиција.

- Проучавамо коме излазимо у сусрет тим пројектом и у складу са тим ћемо одлучити о реду вожње вагона за усамљене. Да ли ће то бити када се враћају млади из школе или људи са посла - рекла је за данашњу Младу фронту Днес Моника Лојинова из Прашког градског саобраћаја.

Није незанемарљив проблем ни то да ли ће у вагоне за упознавање улазити и остали путници и како ријешити евентуални проблем љубавних вагона у вријеме шпица да се не деси да у четири вагона композиције људи буду стешњени као сардине а посљедњи, пети, остане празан.

За сада је јасно да ће у вагон за усамљена срца моћи да уђу и они којима није ни на крај памети да траже нову љубав.

Метро у улози проводаџије постаће можда највећа агенција за упознавање у Чешкој пошто годишње превезе 600 милиона путника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана