Посјетиоцима позоришта позлило након експлицитне опере

Танјуг
Посјетиоцима позоришта позлило након експлицитне опере

ШТУТГАРТ- Скоро 20 посјетилаца позоришта у Штутгарту захтијевало је медицинску помоћ због тешке мучнине након што су одгледали оперу ''Санкта'', која је укључивала израђивање пирсинга, несимулирани сексуални однос и велику количину лажне и праве крви.

-У суботу је било осам, а у недјељу 10 људи о којима је наша служба за посјетиоце морала да збрине - рекао је портпарол опере Себастијан Еблинг о двије представе ''Санкта'', дјела аустријске кореографкиње Флорентине Холцингер.

Он је додао да је у три случаја позван љекар, преноси Гардијан.

Холцингер је позната по слободним представама које бришу линију између плесног театра и водвиља.

Глумачка постава, која је у потпуности женска, обично наступа дјелимично или потпуно гола, а претходне представе укључивале су гутање мача уживо, тетовирање, мастурбацију и акционе слике са крвљу и свјежим изметом.

-Добра техника у плесу за мене није само неко ко може да уради савршен тенду, већ и неко ко може да уринира на миг -рекла је Холцингер за Гардијан у интервјуу раније ове године.

„Санкта“, прва опера за Холцингер, премијерно је изведена у државном позоришту Мекленбург у Шверину у мају, а заснована је на експресионистичкој опери Пола Хиндемита из 1920-их ''Санкта Сусана''.

Хиндемитова оригинална опера говори о младој монахињи која, узбуђена причом коју је испричала једна од старијих жена у манастиру, ступа на олтар нага и чупа лопатицу са Христовог торза.

Сусрет са великим пауком наводи је да се покаје за свој поступак и моли друге монахиње да је зазидају живу.

Дјело је првобитно је требало да буде премијерно приказано у државној опери у Штутгарту 1921. године, али је на сцену постављено тек 1922, након протеста против његовог наводно светогрдног садржаја.

Оригинални наступ ове године у Штутгарту је замијењен голим монахињама које се котрљају на покретном полу-пајпу у центру бине, зидом разапетих голих тела и свештеницом лезбејком која служи мису.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана