Попео се уз највишу спољну конструкцију лифта на свијету, уздајући се само у властиту снагу

Blic.rs
Попео се уз највишу спољну конструкцију лифта на свијету, уздајући се само у властиту снагу

Мало ко би био спреман да се добровољно упусти у подухват који је недавно извео Француз Жан-Мишел Казанова. Без сигурносне опреме, ослањајући се само на снагу сопствених руку и ногу, овај неустрашиви љубитељ узбуђења успентрао се спољним дијелом конструкције “Лифта Баилонг”, високим 170 метара.

Највиши лифт на отвореном на свијету, познат и као “Лифт стотину змајева”, има укупну висину 330 метара, и налази се у области Вулингјуан, у околини Џангиђијађијеа, Кина.

Да би савладао изазов од 170 метара, Казанови, који је на себи имао мајицу, доњи дио тренерке и патике, било је потребно 68 минута и 26 секунди. Да се одвезао лифтом, до врха би стигао за само један минут.

Да пјешице стигну до врха литице у Вулингјуану, провинција Хунан, туристима је потребно око два и по сата, али је Казанова изабрао опаснији пут, током кога је имао фантастичан, иако застрашујући, поглед на драматични зелени предио и кршевите планине испод себе.

Ово није први смјели - неки би чак рекли непромишљени - Казановин подухват освајања обиљежја одређене земље. Године 1989. попео се уз Ајфелову кулу, такође без сигурносне опреме, док се на Бруклински мост у Њујорку успентрао обучен као Спајдермен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана