Политичар потрошио 70 милиона евра за кћеркину свадбу

Агенције
Политичар потрошио 70 милиона евра за кћеркину свадбу

Њу Делхи - Индија се дигла на ноге након што је један политичар потрошио скоро 70 милиона евра на петодневно вјенчање кћерке у спектаклу с филмским звијездама, златним позивницама и вјенчаницом од 2,3 милиона евра.

Индијски политичар се нашао на удару бијеса нације када је у медијима откривено да је тој веома сиромашној земљи одржано веома екстравагантно вјенчање.

Цех бизнисмена и бившег министра Гали Јанардхана Реди за кћеркино вјенчање процијењен је на пет милијарди рупија, што је готово 70 милиона евра. Злато је коришћено и на позивницама које су имале и мале лед дисплеје, а у програм вјенчања које је оцијењено као "опсцено показивање богатства", биле су укључене и звијезде Боливуда.

Млада је била је закићена са драгуљима вриједним 11,6 милиона, а цијелио догађај се одигравао у макети старовременог Хинду храма који су осмислили боливудски режисери. Искусни политичар и бизнисмен је, иначе, прошле године пуштен из затвора да се брани са слободе, након што је три године провео у затвору због оптужби за корупцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана