Полиција честита предстојеће празнике криминалцима

Агенције
Полиција честита предстојеће празнике криминалцима

Отава - Полиција у Аботсфорду у Канади одлучила је тактички дјеловати како би криминалце потакнула да у Новој години донесу добру одлуку те им је послала честитке с ликом полицајца у одјећи Дједа Мраза и поруком да никад није касно одабрати поштенији живот, пише “Хаф Пост” из Британске Колумбије, преносе агенције.

- Вјерујемо да никада није прекасно донијети бољу животну одлуку. Ради ваше породице и вас самих годину у 2013. изаберите нови и бољи живот. Вашу новогодишњу одлуку донесите сада. Овдје смо да вам помогнемо - стоји у честитци уз лик Дједа Мраза са машинском и полицијском капом и питањем: “А на којем ћете попису ви бити идуће године?”.

Божићне честитке одаслане су на адресе познатих дилера дроге, вођа гангстерских група и других криминалаца.

Полиција у томе граду у Британској Колумбији, која има једну од највиших стопа криминала у Канади, вјерује да су благдани вријеме када сватко треба размислити о своме животу.

Позитивна промјена може донијети добробит појединцу, али и цијелој заједници, сматра полиција.

Ако приматељ честитке одлучи назвати назначен телефонски број одслушат ће поруку: “Добили сте полицијску станицу Аботсфорд. Ако је позив хитан, прекините везу и назовите 9-1-1. Ако зовете зато што желите промијенити свој живот, хвала. Ваш позив важан нам је и жељели бисмо с вама разговарати. Зато оставите ваше име и контакт да вас можемо назвати”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана