Погрешан министар на свечаној вечери у влади Шведске

Агенције
Погрешан министар на свечаној вечери у влади Шведске

Стокхолм - Када је 67-годишња пензионерка Маргарета Винберг добила позивницу за вечеру у сједишту шведске владе била је прилично изненађена, али се ипак лијепо обукла и одвезла на свечани догађај.

Када се, међутим, 16. априла увече појавила у згради владе, њена домаћица, министарка екологије Лена Ек и други гости - актуелни и бивши високи званичници и дипломате, били су збуњени јер су очекивали њену имењакињу, бившу шведску министарку екологије.

Иако у шоку због неугодног неспоразума, Лена Ек, која је приредила вечеру за “еколошку” елиту земље уочи Конференције о заштити природне средине у Стокхолму, одлучила је да “погрешну” Маргарету Винберг задржи на вечери и учини све што је у њеној моћи да се пензионерка осјећа добродошлом.

Маргарета је касније рекла да је била окружена многим интересантним особама и да је провела једно угодно вече.

У изјави за швесдски лист Дагенс нихетер, ова бивша терапеуткиња је казала да је била веома изненађена када је добила позивницу, али да је помислила да би можда ипак требало да оде на ту вечеру.

“Када сам се појавила схватила сам да је посриједи грешка, али су ми они рекли да сам добродошла, па сам остала”, испричала је Маргарета.

Након вечере, сви гости, укључујући Маргарету, позирали су за групну фотографију.

Што се пак “праве” Маргарете Винберг тиче, Ек ју је исте вечери назвала и извинила јој се. Њих двије су се договориле да ускоро заједно изађу на вечеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана