Пловио 7 мјесеци до вољене жене

Aгенције
Пловио 7 мјесеци до вољене жене

Један турски морнар који се заљубио у Британку опловио је цијелу Европу у малој јахти, како би дошао до изабранице свог срца. Ипак, овом "Ромеу" на пут је стала британска полиција која га је ухапсила у луци.

Рамазан Нојан Кулум (38) од априла је путовао у малој барци само како би дошао до Кортни Мери с којом се упознао 2005.

Она међутим, није била заинтересована за везу с њим и истог љета га блокирала на Facebook-у, али Кулум се није дао обесхрабрити.

Ипак, оно што је требало да буде велики романтични гест, осујећено је у Плимуту у петак увече, а заљубљени морнар чека депортацију.

За седам мjесеци колико је путовао до вољене жене успио је да "заглави" у затвору, буде затворен у установу за ментално обољеле и буде протјеран из многих земаља.

Кортни је упознао случајно на Кипру 2005. гдје је плавуша радила као конобарица у ресторану и једном га послужила.

Међутим, Кулум је украо њен број телефона и почео да је узнемирава. Њени пријатељи тврде да се у ресторану једном појавио с ножем, послије чега је уплашена Кортни дала отказ и вратила се у Ливерпул.

Кулум каже да је депортован са Кипра девет пута покушавајући да је поново види, да је штрајковао глађу и одсједао у установама за ментално оболеле.

"Провео сам сваки секунд с њом у мојим мислима и сновима", написао је он на свом сајту.

Кортнини пријатељи упозоравали су га да је више не прогања, будући да је она удата жена, али је он настављао да пријети и инсистира на браку с њом. Штавише, о свом путешествију свакодневно је писао блогове, а посљедњи у ком приповеда о хапшењу завршава ријечима: "Кортни, волим те! Молим те, опрости ми".

Занимљиво је да је Кулум некада био успјешан бизнисмен и директор компаније која се бавила игрицама за мобилне телефоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана