Пет ствари које богаташи никада не раде

Aгенције
Пет ствари које богаташи никада не раде

Једно је од најчешћих и најтежих питања данашњице је како доћи до новца и како га уштедети једном кад до њега дођете.

Према неким студијама, чије је сажете резултате објавио Hiffington Post, тајна не лежи само у генијалним идејама које су понекад извор инстант зараде већ и у навикама које се спроводе током читавог живота. Провjерите које су неке од њих.

1. Богати не одлазе у пензију чим су за то испунили услове

Једна студија показала како они који су за живота највише уштедjели не иду у пензију барем до 70. године живота. Готово половина њих планира да настави са радом зато што то желе. Они задржавају радна мjеста која од њих не захтијевају велике напоре, али не престају са радом. Наставити са послом на нижој и мање стресној функцији или пак привремени рад могло би бити рјешење за уштеду новца кад се једном ипак одлучите за одлазак у пензију.

2. Не буде се у шест сати ујутро како би одговарали на мејлове

Свима је јасно како се они који највише зарађују буде раније него остали, али то вријеме не проводе провјеравајући друштвене мреже и мејлове јер то могу и у слободно вријеме током дана. Рано ујутро успјешни менаџери припремају своје планове за читав дан и веће пословне одлуке јер је то вријеме кад их нико неће ометати. Рано јутро је стога намијењено за пословне приоритете.

3. Не игноришу понуде за друге послове

Осигурати себи најбоље радно мјесто није увијек најважнија ствар. Многи успјешни радници радије бирају хијерархијски ниже радно мјесто у једној компанији ако увиде како ће тамо лакше и брже напредовати него на вишој позицији у некој другој. Битно је такође пратити која грана пословања има тенденцију раста јер је највјеројатније како ће се у њој најсигурније напредовати.

4. Не купују ако могу да изнајме

Изнајмљивање је популарније него икад, чак и међу богатима. Уколико не постоји сигурност да ће се дугорочно исплатити, куповина богатима и успјешнима не долази у обзир, а неке су студије показале како изнајмљивање дома или аутомобила не умањује задовољство онолико колико се сматрало.

5. Не купују без провјере да ли могу на другом мјесту купити јефтиније

Богатији људи чешће купују ствари преко интернета, гдје лакше могу да провјерите конкурентне цијене и одмах одлуче која је понуда боља. Они такође не посјећују луксузна одредишта у толикој мјери колико бисмо мислили; Чешће оду на мјеста средње скупоће гдје неће потрошити превише новца како би уштедјели што више. Куповина преко интернета знатно смањује вјероватноћу импулсивне куповине, а неријетке су апликације које вас могу упозорити кад цијена одређеног предмета који вас занима падне или се пак дотичне нађе на акцији што вам омогућава куповину по нижој цијени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана