Пас спасио газду у стилу Леси

Агенције
Пас спасио газду у стилу Леси

Осамдесетједногодишњи Дерек Рамсден није ни слутио да ће се током одмора у Велсу наћи у животној опасности. Срећом, са собом је повео свог пас Тобија који је учинио све да газди спаси живот.

Док је једног јутра током недавног одмора шетао свој два пса, седмогодишњег Тобија и осамнаестогодишњег Бруна, Рамсден се оклизнуо и са малог гребена пао у живо блато. Једина сламка спаса били су му дрвена ограда за коју се једва држао и његова два љубимца.

“Успио сам да се ухватим за ограду, међутим знао сам да то неће моћи дуго да траје, поготово када узмете у обзир и то колико имам година. Било је застрашујуће”, прича Рамсден у интервјуу објављеном 26. септембра у британском листу “Дејли Телеграф”.

Међутим, док је старији Бруно безбрижно одшетао даље, Тоби је видио да је његов газда у невољи. Како је Рамсден касније сазнао, Тоби је прешао четврт километра док није пронашао спасилачку службу.

Када је стигао у спасилачки центар пас је лајао пред вратима све док спасиоци нису отворили а потом их је наводио на пут до свога газде.

“Он је све вријеме знао тачно куда треба да идемо, без њега не бисмо ништа могли да учинимо. Тај пас је заиста нешто посебно”, казао је Бен Томспон из спасилачке службе парка “Bruowen Холидаy” у Ебериствиту.

“Тоби је посвећен и мени и жени и мислим да је он наш херој”, казао је поносни валсник. “Он је мој Леси. Спасио ми је живот и веома сам му захвалан на томе!”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана