Ово су најбизарнија забрањена имена

tportal.hr
Ово су најбизарнија забрањена имена

Има разних имена – од оних уобичајених до потпуно бизарних. Ако се питате која су од њих забрањена и гдје – ево одговора.

Суд у Тексасу наредио је родитељима седмомесечног сина да му промене име из Messiah (месија) у Мартин. Међутим, одлука судије није једина тог типа – на Новом Зеланду постоји листа од 77 забрањених имена, а једно од њих је 4Real.

4Real

Једно од 77 забрањених имена на Новом Зеланду је и 4Real. Неки родитељи су дjетету чак покушали да дају име у облику знакова '"."'. Међу забрањеним именима нашао се и Луцифер.

Gesher

Норвешка мајка морала је да плати казну и чак је провела и вријеме у затвору јер је сину дала једно од имена која нису у Норвешкој дозвољена. Кристи Ларсен се на суду бунила и неуспјешно покушала да образложи своју одлуку сном у којем јој је 'наређено' да сину да име Gesher (мост на хебрејском).

Blear

Немају све приче о жељи за необичним именом несрећан завршетак. Blear је 15-годишња Исланђанка која је добила право да задржи име које на исландском значи 'повjетарац'. Проблем је настао јер је то на Исланду мушко име.

Док није добила право да користити Blear као своје име, била је позната само као Дjевојка.

Французи који су сину хтjели да дају име Deamon након што им се нарочито свидио лик из серије 'Вампирских дневника', нису то успјели. Француски закон не дозвољава давање имена која нису у интересу дјетета. Због истог закона ни једна дјевојчица није успјела да постане Megane Reaud, јер јој име превише звучи као Реноов ауто.

Осама бин Ладен

Турски пар који живи у Келну у Њемачкој није добио право да назвове сина Осама бин Ладен. Њемачка има прописе који родитељима налажу да бирају дјетету име које ће упућивати на то којег је пола и не смије да буде срамотно. Међу забрањеним именима је и Хитлер.

Talуla Does The Hula  

На Хавајима је једна дјевојчица добила име Talуla Does The Hula. Деветогодишњакиња се у школи свима представљала као 'К' да би избјегла неугодности. Након што се сазнало како се стварно зове, суд ју је узео под своје окриље како би могла да промени име.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Ово горе према шведским родитељима изговара се Албин. Баш као Норвешка, и Шведска има закон који дозвољава ограничен број имена за дјецу. То је био разлог зашто су родитељи одлучили да се на овај начин побуне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана