Ово је град са највећим бројем кафића на свијету

ГС
Ово је град са највећим бројем кафића на свијету

ШАНГАЈ - Прије двије године Шангај је доспио на прво мјесто листе градова с највећим бројем кафића претекавши Токио и Лондон, а прича како се култура кафића развијала у овом граду је посебно занимљива те га називају и мјестом које је у љубавној вези с кафом.

Незабиљезно је шетати улицама Шангаја и његовом културом кафића, пише BBC. Постоје неке области у којима нећете моћи скренути, а да не прођете поред још једног новог малог кафића. Кинеска финансијска пријестоница сада има толико кафића да влада тврди да има највише од свих градова на свијету.

Ова култура се у граду развијала годинама, али подизање рестрикција након ковида заиста јој је дало подстицај, јер локално становништво прихвата живот на отвореном, тражећи мјеста за сусрете са својим пријатељима и породицом. Међутим, са толико нових објеката, конкуренција за купце је постала жестока.

Већина власника који су говорили за BBC сматрају да сва ова предузећа не могу опстати.

Званичници Шангаја кажу да у граду има „више од 8.000 кафића“. А извјештај Шангајског међународног фестивала културе кафе забиљежио је 9.553 кафића на крају 2023. године.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана