Овај Бразилац тврди да је реинкарнација Исуса

klix
Овај Бразилац тврди да је реинкарнација Исуса

Инри Христо, 66-годишњи Бразилац, вjерује да је реинкарнација Исуса Христа. Широм свијета има неколико стотина сљедбеника а у Бразилији је основао и своју цркву.

У 35 година, колико вјерује да је Божији син, Христо је обишао 27 земаља свијета проповједајући своја убјеђења. У том периоду, ухапшен је 40 пута, а избачен је из Велике Британије, Сједињених Америчких Држава и Венецуеле.

„Знам да постоји безброј људи разасутих по Бразилу и свијету чија срца куцају заједно с мојим“, каже Инри.

Међутим, упркос томе што себе сматра Исусовом реинкарнацијом, он одбија да слави Божић за који каже да је само један обичан дан током ког богати понижавају сиромашне.

„То је дан када синови богатих показују дарове које су добили док сиромашна дјеца добијају само мрвице. Дакле, то је врло тужан дан за све оне који виде ствари очима којима их ја видим“, додао је овај 66-годишњи Бразилац.

Каже да је „откровење“ доживио током вјерских обреда у Сантијагу у Чилеу 1979. године.

Црква „Соуст“ смјештена је на пољопривредном имању изван главног града Бразила које он назива „Нови Јерусалим“.

Заједно са својим сљедбеницима преживљава захваљујући узгоју банана, авокада и манга као и поврћа.

У близини објекта који назива црквом налази се и други, мањи објекат у ком Инри сваке суботе ујутро држи проповједи. Иако га оптужују да је ментално болесна особа, Бразилац такве оптужбе одбацује.

„Могу да говоре да сам луд, али нисам глуп. Моја мисија је да припремим изабранике, преживјеле у неминовном нуклеарном покољу који ће кулминирати у овом хаотичном свијету, за формирање новог друштва на Земљи које ће настојати да испуни вољу Створитеље“, каже 66-годишњи Бразилац који за себе тврди да је реинкарнација Исуса Христа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана