Освојио 365 дана плаћеног одсуства у наградној игри фирме

GS
Foto: Printscreen

Један кинез је изазвао завист цијеле нације након што је наводно освојио 365 дана плаћеног одсуства у наградној игри коју је организовала његова фирма.

У виралном видеу који кружи кинеским друштвеним мрежама око нед‌јељу дана, младић се може вид‌јети како сједи на столици у нечему што личи на банкет салу и држи велики натпис на коме пише "365 дана плаћеног одсуства".

 

Није прошло много времена прије него што је снимак привукао пажњу мејнстрим медија који су успјели да идентификују локацију приказану на снимку, а тиме и догађај који се тамо одиграо. Испоставило се да је то забиљежено током годишњег састанка компаније у Шензену чије је руководство жељело да ублажи напетост својих запослених нудећи забавне и примамљиве награде у томболи.

 

Госпођа Чен, административна службеница неименоване компаније, рекла је новинарима да њен послодавац три године није организовао годишњи састанак због пандемије Covid-19, па је одлучио да растерети запослене тако што ће одржати забавну томболу, у којој запослени су могли да освоје и награде и забавне казне.

 

На примјер, неко се може натјерати да конзумира "посебно домаће пиће" или "да се понаша као конобар за своје колеге" на догађају, док су награде укључивале један или два додатна дана одмора или још неколико дана плаћеног одсуства.

 

Након што су о тој идеји разговарали са шефом, организатори годишњег скупа одлучили су да укључе шокантно великодушну награду која би заиста затекла све неспремне. И тако је настала награда "365 дана плаћеног одсуства".

 

Освојио га је млади менаџер који се може вид‌јети како га носи на виралном видеу.

 

Необична природа награде оставила је многе кинеске раднике у невјерици, из разних разлога. Неки су рекли да могу само да сањају о освајању пуне године плаћеног одсуства, док су други тврдили да је награда заправо прикривена замка.

 

"Када се вратите са одмора, посао више неће бити ваш", коментарише једна особа на кинеској платформи за дијељење видеа Доуиин (односно ТикТок), док је неко други упозорио да ће тако шеф "сазнати да је компанија исто са тобом или без тебе".

 

Други су рекли да би побједник такође пропустио потенцијалне бонусе и да би требало да се опрости са шансама за унапрјеђење тако што ће прихватити награду. Било је и оних који су опомену одбацили, тврдећи да ће узети годину плаћеног одсуства чак и ако ризикују да одмах након тога добију отказ.

 

"Послије годину дана, ако се вратим и осјетим да не могу да наставим, промијенићу посао", написао је неко на Веибу, преноси занимљивостидана.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана