Ослијепио од водке, прогледао од вискија

Aгенције
Ослијепио од водке, прогледао од вискија

Превише алкохола може да озбиљно оштети вид, али један човјек са Новог Зеланда повратио је свој вид захваљујући цијелој флаши вискија.

Денис Дути изненада је ослијепио након што је водка коју је пио изазвала нежељену реакцију са лијековима за дијабетес које је узимао.

Овај шездесетпетогодишњак одлучио је да попије пар пича како би прославио педесету годишњицу брака његових родитеља. Међутим, изненада је изгубио вид.

„У први мах сам помислио да је пао мрак али сам на сату видио да је тек пола три поподне. Покушавао сам да пронађен прекидач за свјетло али сам убрзо потом изгубио вид", изјавио је Дути за The New Yeland Herald.

Денис се понадао да ће све бити боље ујутро, али ствари су се само погоршале и био је приморан да оде у болницу.

Љекари су истог тренутка схватили озбиљност ситуације и почели су да га припремају за операцију. Ствари су биле толико озбиљне да су његовој жени савјетовали да се опрости од њега прије уласка у операциону салу.

Током операције доктори су помислили да је доживио тровање формалдехидом, које се може рјешити употребом етанола, јаког алкохола који се може наћи у жестоким пићима попут вискија.

Нажалост, болница није имала довољно медицинског етанола па су доктори морали да му као лијек дају виски купљен у локалној продавници. Виски је уз помоћ цјевчице убризгаван у његов стомак.

„Пробудио сам се пар дана касније и истог тренутка ми се повратио вид", изјавио је Дути.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана