Они су предосјетили своју смрт: Лејди Ди причала о судару, страх од МХ370...

Агенције
Они су предосјетили своју смрт: Лејди Ди причала о судару, страх од МХ370...

Трагедије попут пада авиона Малезија ерлајнза, смрти принцезе Дајане, дјечака који је сањао да му отац умире, младића који је најавио да ће цио свијет чути његово име показују да предосјећаји могу бити итекако оствариви и кобни по живот...

Предосјећаје имају сви, али кључно је питање ко у њих вјерује, а ко их сматра обичним сујевјерјем. Иако је већина њих неутемељена постоје неки догађаји гдје су се лоше слутње на крају и обистинили. Попис таквих пет предосјећаја које је требало слушати на вријеме:

1. Ноћне море се оствариле

Американка Кети Левтон имала је застрашујуће ноћне море данима прије планираног пута с мужем у Кину и Малезију. Како се датум поласка приближавао, била је толико нервозна да је набавила четири “луткице за бригу”, својеврсну амајлију. Ћерке су јој рекле да је смијешна и нису придавале пажњу мајчином предосјећају. Кети је била толико забринута да је једну луткицу узела са собом. Она и њен супруг 8. марта укрцали су се на малезијски лет МХ370.

Након вијести о нестанку лета, њихове ћерке никада нису добиле одговор гдје су им нестали родитељи. У кући су пронашли преостале три луткице, а страхови њихове мајке тада су попримили друго значење. Свака је узела по једну луткицу као успомену на нестале родитеље.

2. Знао да му је отац умро

Почетком 2009. израелска офанзива на Појас Газе била је у пуном маху, а бомбе и метци летјели су на све стране. Шестогодишњи дјечак Рахман Бадави пробудио се 7. јануара санајо је експлозију у којој је умро његов отац. Дјечак је неутјешно плакао, а сат времена након тога, зазвонио је телефон и стигла је потврда – његов отац је погинуо заједно с ујаком у експлозији. Дјечаку је дијагностификован пострауматски стресни поремећај.

3. Рекао да ће његово име чути цио свијет

Мајк Браун је убијен 8. августа 2014. у трагичном инциденту који је узнемирио цјели свијет. Осамнаестогодишњи младић убијен је након сукоба с полицајцем у Фергусону. Верзија полицајца је да је игнорисао његове позиве, док свједоци тврде како је Мике стајао у мјесту са рукама у ваздуху. Суд је ослободио полицајца кривице, али случај је добио огромну медијску пажњу.

Браунова мајка тврди да је он и прије смрти имао предосјећај да ће умријети. Тврди како је Мајк с њом причао о Богу и смрти. Осим тога, Браун је након дипломирања рекао нешто што је за пар мјесеци испало поприлично тачно “Цјели свијет ће знати моје име”.

4. Рекао је оцу да се неће видјети

Грег Бакли био је амерички војник у Афганистану задужен за обучавање тамошњих војника већ са 21. годином. Након сукоба са Афганистанцем којег је обучавао, осјећао је велику узнемиреност коју је пријавио надређенима. Рекао им је како осјећа да би се локалци могли окренути против Американаца. У телефонском разговору са својим оцем, који је касније то препричао медијима, Грег је рекао како ако до октобра те године не дође кући, онда никада нити неће. Пар дана након тога Грега је убио младић којег је подучавао, а накнадно је убио још два маринца.

5. Прича о принцези Дајани

Након смрти принцезе Дајане јавност је била у очајничкој потрази за кривцем – од папараца, краљевске породице Доди Ал Фаједа, возача – али никада ништа није доказано. Шест година након њене смрти њен батлер открива писмо у коме Дајана отркива како ће бити убијена. У њему је наводно стајало како принцеза сматра да постоје људи који јој желе зло и како ће њену смрт приказати као аутомобилску несрећу. Наводно, мотив за све то је био да се принц Чарлс напокон може оженити женом коју воли Камилом.

6. Баш није хтио да иде…

Неколико дана прије планираног пута до његове баке на Бали, једанаестогодишњи Мигел Пандувита стално је испитивао своју мајку о богу и томе што се догађа с душом након што умремо. Често је био нервозан а његово стање се погоршавало приближавањем љета, а ноћ пре пута мајка је морала цијелу ноћ да га држи у наручију и умирује.

Прије него што је ушао у авион, рекао јој је како ће му недостајати, па ју питао што ће се догодити ако се авион сруши. Мајка је дала све од себе да га умири и рекла да нема шансе да се то догоди. Испало је тако да им је то био посљедњи загрљај – два сата након тога мајка је обавјештена да је авион пао. Самира чврсто вјерује како је Мигелов предосјећај био ствар судбине и жали што није послушала дјечака, мислећи да би тако могла сину спасити живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана