"Окршај" Милановића и коња Зена: Хтио је само једну фотку

ГС
"Окршај" Милановића и коња Зена: Хтио је само једну фотку

Предсједника Хрватске Зорана Милановића, након што је уручио награду побједнику трке коња, одгурнуо је коњ са којим је покушао да се фотографише.

Претпоследњи викенд у августу у Барбану је резервисан за традиционалну Трку на прстенац, коњаничко такмичење које привлачи бројне госте у тај дио Истре.

Петар Бенчић из околице Жмиња, побједник је овогодишње 47. Трке на прстенац која је у недјељу одржана у Барбану, а пријелазни предсједнички штит и бодеж те поклон уручио му је хрватски предсједник Зоран Милановић, спонзор манифестације.

Милановић, председник Хрватског сабора Гордан Јандроковић, те министарка туризма и спорта и изасланица председника владе Николина Брњац присуствовали су утрци.

У једном тренутку дошло је до "блиског контакта" коња Зена и Милановића, али срећом без последица. Обезбеђење је придржало Милановића након што је коњ кренуо да се окреће и замало га бацио на под.

Све је снимила Хрватска радио телевизија и снимак је постао виралан на друштвеним мрежама.

Трка на прстенац у Барбану је први пут одржана 1696. године, када је у вријеме Сајма меса Фрањо Лоредан организовао витешко надметање у гађању прстенца.

Манифестација је обновљена 1976. године, а од тада се одржава сваке године претпоследњег викенда у августу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана