Нијемци добили хотлајн за псовање

Танјуг
Нијемци добили хотлајн за псовање

Два Нијемца дошла су на идеју како да помогну суграђанима под стресом да себи дају мало одушка и ослободе се нагомилане тјескобе - отворили су "врућу линију" коју свако може да позове и извиче се уз коришћење најгорих могућих псовки и увреда.

Хотлајн "Schimpf-los" (Псуј слободно) има оператере који седам дана у недjељи одговарају на позиве фрустрираних појединаца и стрпљиво слушају њихове изливе бијеса.

"Ми не судимо људима који су бесни", каже Ралф Шулте који је, заједно са својим колегом Александером Бранденбургером, осмислио телефонску линију за псовке.

"То се дешава. То је природно. Са нама можете дати себи одушка без икаквих посљедица, нити обавеза", наводе ово двоје запослених у једној маркетиншкој агенцији који су инспирацију нашли у свакодневној стресној рутини на радном мјесту.

"Чинимо људима услугу и помажемо им да избјегну свађу на послу или код куће", каже Шулте. "Када сте под стресом на послу, одлазите кући и сав нагомилани бијес искалите на свог партнера иако он нема никакве везе с тим", објаснио је он.

За оне стидљиве или немаштовите, ту су оператери увијек спремни са по којом заједнљивом провокацијом након које се обично саговорнику "развеже" језик.

Позив кошта 1,49 евра за минут псовања, износ који Шулте сматра савршено оправданим. "Цијена је чиста багатела у односу на вриједност тога што скидате терет с душе", тврди он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана