Није ни знао да је освојио џекпот од 230.000 долара, јер се покварила слот машина

Г.С.
Foto: pixabay

Туриста у Лас Вегасу је наводно прошлог мјесеца освојио џекпот на аутомату, али никада није обавјештен због квара на апарату, према званичницима игара на срећу.

Сада, након исцрпне претраге, Одбор за контролу игара на срећу Неваде (НГЦБ) каже да је идентификовао побједника награде од скоро 230.000 долара.

Осмог јануара, човјек, кога су званичници касније идентификовали као Роберт Тејлор из Аризоне, играо је аутомат у "Трежур Ајланд Хотел енд Казино".

Због грешке у комуникацији, према званичницима за игре на срећу, слот машина је покварила рад и није обавијестила Тејлора или особље казина да је он побједник.

У тренутку када је грешка примијећена, особље казина није могло да идентификује човека који је био ван државе. Одбор за иге је извршио исцрпну претрагу како би се увјерио да ће човјеку бити додијељена награда.

Како би идентификовали побједника, службеници за игре на срећу прегледали су сате видео-надзора из неколико казина, интервјуисали свједоке, прешли кроз електронске записе о куповини, па чак и анализирали податке о удјелу у вожњи које су обезбједили Управа за транспорт Неваде и компанија за дијељење вожње, наводи се у саопштењу за јавност пише ЦНН-

- Одбор за контролу игара на срећу Неваде је задужен за стриктно регулисање индустрије игара на срећу, заштиту јавности игара на срећу и осигуравање да индустрија користи држави Невади - рекао је Џејмс Тејлор шеф одјељења одбора за спровођење закона.

- Похваљујем агенте Одјељења за спровођење закона, посебно агента Дена Нукија, што су обезбједили да повјерење јавности у индустрију игара и даље буде снажно тако што су провели безброј сати током две недјеље како би осигурали да се освајачу додјели добитак који му се дугује - рекао је Џејмс Тејлор.
Роберт Тејлор се већ вратио кући када је прошле недјеље обавјештен о свом добитку, наводи се у саопштењу. Званичници игара на срећу рекли су да ће се вратити у Вегас да покупи своју заосталу награду

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана