Необична вијест у Грчкој: Хотел тужи гошћу и тражи 60.000 евра одштете?

ГС
Foto: Илустрација

У грчким медијима се појавила вијест да један хотел са Родоса тражи накнаду у износу од 60.000 евра за наводно лажну рецензију коју је на сајту боокинг.гр оставила гошћа хотела.

Наиме, једна Гркиња из Атине је резервисала три ноћења са доручком у хотелу на Родосу (не наводи се који је хотел у питању) за 112.08 евра односно 36.86 евра по дану.

Како пише грчки портал димократики.гр, гошћа је стигла у хотел 16. августа и одсјела у једнокреветној соби на другом спрату. Након примједбе да соба није чиста, пребачена је у другу, трокреветну собу на истом спрату на само једну ноћ, иако се радник хотела није сложио с њеном жалбом. Наредног дана је поново пребачена у другу, једнокреветну собу на трећем спрату у којој је остала до времена одјављивања из хотела.

Како кажу запослени у хотелу, гошћа се у току боравка ниједном није пожалила и упутила било какву примједбу и притужбу, иако је свим гостима у собама доступан образац за жалбу, преноси б92.

Такође, наводе да је посљедњег дана напустила собу у 13 часова иако је договор да сви гости хотела напусте собе до 11 часова.

Код одјављивања из хотела, гошћа је на сајту Боокинг.гр оставила следећи коментар: "Хигијена нула. Прљави подови и купатила, а прве ноћи сам пронашла стенице у кревету. Чим сам их видјела, промијенила сам собу, а онда су ми наредног дана још једном промијенили собу. Доживкела сам велике непријатности, а њихови запослени су покушали да ме убједе да је соба чиста и да не виде ништа спорно."

Осим лоше рецензије, гошћа је за локацију хотела дала оцјену 10, за хигијену 2,5, за особље 5 и 5 за удобност и однос цијене и квалитета-

Из хотела су одмах реаговали назвавши њену изјаву неистинитом:

"Наш хотел одбија Ваше тврдње као неистините. Постоје фотографије које оповргавају ваше тврдње. Осим тога, остали сте дуже од предвиђеног у нашем хотелу".

Такође су је звали и захтјевали да уклони негативну и "лажну" рецензију, јер квари углед хотелу, али она није пристала. Потом су одлучили да је туже и траже 60.000 евра одштете (3 месеца притвора како би поступила по одлуци), да обрише рецензију и напише истиниту.

Овај случај се тренутно налази пред Првостепеним судом на Родосу, према наводима, информације још нису потврђене и пренете у већим медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана