Највиша породица на свијету

Aгенције
Највиша породица на свијету

Њу Делхи - Једна индијска породица се увијек истиче из гомиле гдје год да оде.

Својом свеукупном висином, ова четворочлана породица нада се да ће поставити нови свјетски рекорд.

Према писању "Дејли мејла", Шарад Кулкарни висок је 218, а његова жена Савот 189 центиметара. Кћерка Мруга и Санија високе су 185 и 193 центиметра, а сви заједно високи су готово невјероватних осам метара.

Иако се брачни пар надао да ће њихова висина бити довољна да нађу своје мјесто у Гинисовој књизи рекорда, тренутни рекорд ипак држе Вејн и Лори Халквист из Стоктона, чија заједничка висина износи нешто преко четири метра. Али, уз два додатна члана у породици Кулкарни, то би се могло промијенити.

- Поносни смо на своју висину. Многи се људи у нашој околини жале, жељели би да су виши, а ми то имамо - истакла је Мруга.

Породица Кулкарни због својих је пропорција била чест предмет исмијавања, али се окружење на њихову висину већ навикло.

- Драго ми је само што сам нашла мушкарца који је виши од мене. У Индији је жени која је виша од мушкарца врло тешко, јер мушкарац губи ауторитет ако је низак, а поготово ако је нижи од жене. Никада не бих жељела да му се због тога ругају - наглашава госпођа Кулкарни.

Кућа у којој Кулкарнији живе морала је бити посебно прилагођена, као и кревети, ормари, кухињске полице и висина тоалета. Јавни превоз због своје висине никада не користе, а омиљено превозно средство им је скутер.

Иако Гинисова књига рекорда још увијек нема рубрику "Највиша породица на свијету", портпарол Ен-Лиз Рауз наглашава како ће и ту категорију ускоро вјероватно уврстити уз рекорд о највишој заједничкој висини парова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана