Најскупљи божићни џемпер на свијету кошта као нов аутомобил VIDEO

Дејли мејл
Foto: Pixabay

На нашим просторима али и и шире на Балкану је стигао тренд са Запада ношење џемпера са новогодишњим мотивима. Тако је ове године у Великој Британији на тржишту се појавио најскупљи божићни али и новогодишњи џемпер на свијету.

Овај тренд нођења новогодишњих џемпера. стар је више од 20 година.

Умјетник са сједиштем у Лондону Аидан Либан (33) потрошио је своју уштеђевину на креирање луксузне одјеће односно новогодишњег џемпера , за коју је требало више од шест мјесеци, у покушају да прикупи средства за НХС.

Идеја му је пала на памет током затварања 2020. када је живио сам и радио пола радног времена као кључни радник у добротворној организацији и започео је пројекат прошлог децембра.

Упркос свом тешком раду у проналажењу тканина и материјала, Ејдан се нашао у трци са временом да би комад био спреман за продају током празничне сезоне – завршио га је тек у новембру 2021.

Тако је најскупљи божићни и новогодишњи џемпер на свијету који је опточен дијамантима и златом пуштен је на продају за невјероватних 35.000 евра

Џемпер – чија је израда коштала 7 хиљада фунти – може се похвалити дизајном ирваса украшеним сребрним звијездама опточеним дијамантима, 24-каратним златним концима, италијанском свиленом поставом и прекривен је хиљадама Сваровски кристала.

Свила од 24 карата је наручена у специјализованој француској радњи, коштала је 300 фунти, док су Сваровски кристали из 2000. коштали 1.000 фунти, а италијанска свилена подстава у тамноплавој боји је само преко 200 фунти.

150 дијаманата – који красе сребрне звијезде близу крагне џемпера – купљено је од стручњака из Хатон Гардена и коштају око 5.000 фунти.

Након што је провео 3.000 сати на ручој изради овох најскупљег божићног џемпера Ејдан – који такође ради и као стилиста славних – нада се да ће продати џемпер за петоцифрени број и планира да донира дио новца.

“Имао сам визију и остварио сам је.! Желио сам да створим нешто величанствено и привлачно – што сам и учинио.”, рекао је Ејдан

Претходни рекордер, који је креирала онлајн малопродајна компанија Типсy Елвес 2016. године, био је покривен са 24.274 кристала и коштао је 24.000 фунти или око 28.000 евра

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана