Најскупља свадбена торта на свијету кошта 37 милиона евра

Aгенције
Најскупља свадбена торта на свијету кошта 37 милиона евра

На манифестацији Нешенел геј вединг шоу у Ливерпулу у Великој Британији биће изложена најскупља свадбена торта на свијету свих времена. Екстравагантни дезерт на шест спратова висок је метар и по, украшен је са преко 2.000 дијаманата који укупно имају 2.046 карата, и процјењује се да вриједи 37 милиона евра.

Да би овај гламурозни слаткиш могао да настане, златари “Расел и Чејс” из Ливерпула удружили су снаге са посластичарницом “Кејк” из Честера.

Посјетиоци Нешенел геј вединг шоуа, који се рекламира као манифестација која слави брак за све, било да су стрејт или геј, трећег марта ће моћи да је виде и пробају у ливерпулској Ехо арени, гдје се овом приликом очекује рекордан број посјетилаца.

  - Хтјели смо да за ову прилику урадимо нешто импозантно - а ова торта је стварно импозантна”, каже маркетинг менаџер споменуте манифестације Лаура Дејвис.

Титулу најскупље торте на свијету до сад је држао колач из САД вриједан 20 милиона долара, који су направили јувелирница “Мими соу” и ексклузивна посластичарница “Нахид, Ла партисери артистик”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана