Најгора наставница у држави: Измишљала лекције, током испита слала поруке, а на посао није дошла 20 година

ГС
Учионица
Foto: Илустрација | Учионица

Италијанска наставница која је 20 година избјегавала посао, а кад би се и појавила у школи, игнорисала је ученике и слала СМС поруке, те измишљала лекције на брзину и уџбенике посуђивала од дјеце, сада је проглашена најгором радницом у земљи, пише „The Тimes“.

Ђинциа Паолина Де Лио користила је боловање, одмор и дозволе за присуство на конференцијама како би избјегла предавања, а врховни ју је суд описао као трајно и апсолутно неподобну за тај посао.

Де Лио, која је требала предавати књижевност и филозофију у једној средњој школи у близини Венеције, запела је за око школским инспекторима током једног од својих ријетких појављивања на послу. Они су примијетили да су јој лекције биле збркане и да је импровизовала.

Ученици су почели штрајковати након што је она током испита слала поруке и дијелила оцјене које нису имале везе с преданим радом. Посуђивала је уџбенике од дјеце јер је своје заборављала понијети.

Де Лио је добила отказ у школи, али суд је одредио да је морају вратити на посао. Међутим, суд је касније промијенио своју одлуку, након што је открио да је учитељица била присутна на настави само четири године у претходне 24 године.

Њено је отпуштање затим морао потврдити врховни суд.

Прије двије године на видјело је изашао сличан случај: сицилијански учитељ математике је у три године узео чак 769 дана одмора због здравља и родитељског одсуства, то је вријеме заправо користио радећи као консултант.

Ту је и случај једног доктора са Сицилије, који је у девет година радио само 15 дана, а то је постигао комбинујући боловање и разне курсеве.

Новинари су контактирали учитељицу Де Лио за коментар, али није могла разговарати јер је - била на плажи.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана