На такмичењу Мис универзума учествује и 80-годишња бака

Танјуг
Foto: Јаху Њуз

СЕУЛ - На такмичењу Мис универзума у Јужној Кореји данас учествује и 80-годишња Чои Сун-хва, која је уједно и најстарија учесница тог такмичења икада након што је укинута старосна граница за учешће.

Чои је раније овог мјесеца представљена као финалисткиња на годишњем такмичењу Мис универзума у Јужној Кореји, на којем ће данас учествовати са још 31 такмичарком, од којих ће побједница представљати ту земљу на финалу Мис универзума у ​​Мексику у новембру, објавио је ЦНН.

Она је рекла за америчку телевизијску мрежу да својим учешћем на такмичењу жели да покаже да може да се одржи здравље и добар изглед и у старости.

Чои, која има троје унучади, сљедећег мјесеца пуни 81 годину, рекла је за ЦНН да је узбуђена због могућности да представља своју земљу у иностранству, наводећи да има подршку своје дјеце и унучади.

„Мис универзума“ је деценијама спроводио строга старосна ограничења и дозвољавао је учешће жена старости од 18 до 28 година, али је од ове године горња старосна граница укинута усред све више позива на модернизацију.

Организација је прошле године укинула дугогодишњу забрану учешћа за труднице, мајке и жене које су удате или разведене.

На избору за Мис универзума у Канади ове године учествовала је 58-годишња жена, а на избору у Аргентини учествовала је жена стара 60 година.

Тренутно је најстарија учесница финала у Мексику 40-годишња Беатрис Нџоја са Малте, која је мајка троје дјеце, иако још неколико земаља тек треба да изабере своје представнице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана