Мушкарац украо тијело супруге из мртвачнице ковид-одјељења

ГС
Foto: Илустрација

Полиција у Индији привела је четири особе због сумње да су са ковид одјељења државне болнице у Махараштри украли тијело жене која је преминула од корона вируса.

Жена је преминула у зору 17. маја, а супруг је одлучио да украде њено тијело како би обавио све вјерске обреде пред сахрану.

“Жена је у болницу доведена 23. априла, али је нажалост преминула 17. маја у 5 часова ујутру усљед погоршања стања. Супруг је тражио да му се преда тијело како би били обављени вјерски обреди пред сахрану, међутим, то му није било допуштено због ковид-протокола”, рекао је др Сукдев Ратход.

Он је додао да је супруг почео да се расправља са особљем болнице и да је захтијевао да преузме тијело.

“Он је рекао да је његовој супрузи у недјељу стигао негативан анти-генски тест и да зато има право да њено тијело пренесе у родни град. Када му је захтјев одбијен он је кришом ушао у болницу, искористио је то што су медицински радници имали пуне руке посла и изнио тијело напоље”, рекао је Ратход.

Да тијела нема послије неколико сати установили су радници мртвачнице, који су се попели на ковид одјељење да би тијело жене спустили у хладњачу. Када су затекли празан кревет, позвали су полицију. Сумња је одмах пала на супруга. Полиција је са њим обавила кратак разговор, након чега је тијело враћено.

Међутим, медицинске сестре су поднијеле кривичну пријаву против супруга и његових помагача, тако да су на крају сви приведени и биће оптужени за тешка кривична дјела.

Подсјетимо, у Индији корона немилосрдно коси већ неколико недјеља, а свакодневно бележе на десетине и стотине хиљада нових случајева. У Њу Делхију свакодневно се врши више од 500 кремација, а погребници и поред даноноћног рада не могу да постигну да кремирају све преминуле од ковида.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана