Младе трчале Београдом

Агенције
Младе трчале Београдом

Београд - Многе девојке маштају да се удају у вјенчаници, али стотинак учесница "Дуел трке у вјенчаницама" која је данас одржана на Тргу Николе Пашића у Београду имало је само једну жељу - да обучене у бијело прве прођу кроз циљ. Жеља се остварила тек пунољетној Сањи Чигоји која је дионицу дугу 150 метара прешла за нешто више од 19 секунди.

Када се, тачно у подне зачуо знак за старт, стотинак елегантних дјевојака у раскошним бијелим хаљинама, подигле су вјенчанице до кољена, поносно показале патике на ногама и потрчале ка циљу. Мање од 20 секунди било је потребно најбржој међу њима да пређе зацртану линију и освоји вриједне награде.

- Била је гужва, неке дјевојке мало су се и гурале, али ја сам их заобишла и преузела вођство, које сам задржала до краја. Ових 150 метара није ми било тешко истрчати, јер се иначе бавим атлетиком, само се надам да нисам призвала злу срећу, јер баке кажу да она која прије брака обуче вјенчаницу, неће добити праву прилику да је носи - прича Сања Чигоја, ученица четврте године Пољопривредне школе у Београду.

Нешто спорије од ње, а опет знатно брже од осталих учесница биле су и Сања Илић (25) која је освојила друго мјесто и Слађана Вујовић (23) која је кроз циљ протрчала трећа.

Ову манифестацију која је уцртала Београд на мапу градова са јединственим уличним манифестацијама, трећу годину за редом подржао је Пословни систем "Беохемија", али и Туристичка организација Београда и Скупштина града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана