Маскирана банда из канализације!

Агенције
Маскирана банда из канализације!

Лос Aнђелес - Возач Ентони Ричардс се у првом тренутку шокирао, а онда одушевио – како и не би кад су га из једног уличног канализационог отвора у Лос Анђелесу посматрале три мале маскиране главе, преносе агенције.

Ракуни су само „бројали кола”.

Раскрсница у велеграду.

Сједите у колима на семафору, чекате зелено.

Поглед лијево, ништа необично – возач у „паралелном” комшилуку прича преко мобилног телефона и ради неке чудне покрете прстима око носа, дјевојка у зеленом спортском аутомобилу иза њега не види се од лака за косу, лицем уз ретровизор.

Окрећете главу надесно, не очекујући било шта занимљиво... Слиједи шок – три главе са маскама на лицу вребају из канализације – „банда” ракуна спремна је за напад!

Хм, звучи за нијансу боље од реалности – возач Ентони Ричардс јесте сједио у колима у Лос Анђелесу, „комшилук” је био вјероватно сличан, а шест пари маскираних очију га је заиста нетремице посматрало из рупе у ивичњаку, док је вадио телефон да овековјечи призор.

Необично, врло необично, јер ове три бебе ракуна би требало да буду у крошњи неког дрвета у шуми, а не на опасном асфалту највећег града на западној обали САД.

Међутим, није тајна да се од 1950-их година ове животиње спуштају у градове широм САД, али се њихов број не може процијенити јер ћете их тешко видјети по дану.

Ноћ је њихово вријеме.

Према подацима Одсјека за контролу и бригу о животињама округа Лос Анђелес, ракуне у урбане зоне привлачи лак приступ храни, води и скровиштима.

Тако да су врло лако крошње дрвета замијенили складиштима, одводима, кућама, зградама...

Слатки јесу, али оштећују зграде, баште, воћњаке, травњаке, канте за смеће, а познати су и као преносиоци разних зараза и паразита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана