Мајка оставила кћерку да спава вани јер се ругала бескућнику

miss7.24sata
Foto: Принтскрин

Самохрана мајка (43) из сјевероисточне Енглеске на Редиту је објавила објавила причу о томе како је кћерку научила вриједну лекцију након што је била груба према бескућнику.

Многи су је подржали у њеној одлуци, иако су се јавили неки који су то прозвали – злостављањем дјеце.

Џасмин (16) снимила је видео своје сестре Џесике (14) како грди бескућника који је једноставно тражио ситниш.

“Престани жицати новац”, рекла је.

“Сам би то зарадио да ниси толико лијен и да оно што зарадиш не трошиш на алкохол”, додала је.

Када је бескућник ипак покушао измамити мало самилости и пожалио се на хладноћу, њен је одговор био:

“Да, људи кампују из забаве, чак и у децембру. Не можеш се жалити, живиш нечије празнике”.

Раније у својој објави мајка је споменула како јој је супруг преминуо док је она била трудна с млађом кћерком, а породица је једва преживљавала од плате до плате.

“Поента је да знам колико је тешко бити на дну друштва, а и моје кћери то знају, због чега сам била љута на поступке своје млађе кћерке”, рекла је.

Мајка је потом кренула у акцију. Пронашла је бескућника, натјерала Џесику да му се извини, дала јој је новац да плати (20 фунти) за хотелску собу за њега (за једну ноћ) и пријавила је да волонтира у банци хране.

Али, то није све. Будући да је Џесика била толико одлучна да људи иду на камповање ради забаве током хладних зимских ноћи у Енглеској, дала је својој кћерки избор да преспава у шатору вани преко ноћи или да јој одузме телефон док не прођу празници.

Џесика је одабрала ноћ у шатору. Њена мајка је поставила шатор с декама и врећом за спавање, а Џесику смјестила у врт у дворишту. Такође је ставила натпис на врата Џесикине спаваће собе с натписом “Затворено због празника” и спавала је у кћеркиној соби с погледом на шатор у случају да нешто пође по злу. Ујутро је Џесика плакала како је ужасно пробудити се на хладној простирци, а сан јој ремете птице.

Након што је мајка утјешила кћерку, питала ју је би ли хтјела то радити сваки дан као што бескућник мора, а њен је поступак постигао свој циљ: кад се једног послијеподнева вратила с посла, Џесика је спремала обилан оброк како би донирала бескућницима који су живјели на цести близу њихове куће.

Кад су се појавили мајчина сестра и нећак, Џесика је разговарала са својим братићем о томе шта се догодило. Након што је чула причу, Џесикина тетка сматрала је да је казна престрога те да би извињење и 20 фунти били довољни – иако је Џесика заколутала очима и била неискрена у свом извињењу када је то учинила. То је навело мајку да се преиспита, због чега је објавила причу на Реддиту.

Пресуда на Реддиту?

Осим неколико њих који су тврдили како је казна заправо злостављање дјеце, реддитори су заправо имали пуно проницљивих коментара. Корисник ЦхаософаМадХаттер истакао је да је мајка својој кћерки дала избор, који је на крају био поучан за Џесику.

То се директно супротставља аргументу да се ради о злостављању дјеце, јер је Џесика одабрала своју казну и није била присиљена да спава вани. Мајка је такође поставила шатор и учинила њено спавање што је могуће љепшим.

Буђење у хладном шатору није злостављање дјетета. Други корисник, Цханце_Хисториан_333, похвалио је мајчино родитељство те кориштење прилике да помогне свом дјетету да искуси невоље друге особе. А управо је то Џесика учинила — научила је колико је бескућнику било тешко. Заправо, боље јој је било у том шатору него бескућнику, а њена реакција на цијело искуство је оно што учвршћује ово као тренутак доброг родитељства.

Корисник роцкетеерХ такође је похвалио мајку јер је своју кћерку научила вриједну лекцију понизности, назвавши њен поступак “А+ родитељством”.

Можда би Џесикина тетка требало да нешто научи и оде на камповање са сином на неко вријеме. Наиме, иако свако родитељско искуство неће бити забавно, ово се чини посебно задовољавајућим за маму која је само хтјела да њена кћерка научи важност емпатије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана