Мајка дала ћерки име од 1.019 слова! VIDEO

24седам
Foto: yt

Амбициозна мајка која је жељела да постави јединствен Гинисов свјетски рекорд дала је својој ћерки име од 1.019 слова, што је најдуже име на свијету.  Са оволико дугачким  именом  родитељи су добили извод из матичне књиге рођених дужине од два метра.

Најдуже име на свијету забиљежено у изводу из матичне књиге рођених прилично је немогуће за изговорити одједном, али опет, то је у суштини била поента ове цијеле занимљиве приче.

Мајка која је својој ћерки дала ово невјероватно дуго име рекла је у гостима код Опри Винфри да је само жељела да постави

Гинисов рекорд и да се у исто вријеме увјери да њена дјевојчица има јединствено име.

- Морала сам да урадим нешто да оборим рекорд из Гинисове књиге. Морала сам да будем сигурна да ćе њено име бити јединствено. Нисам жељела да њено име буде као било које друго - рекла је жена Сандра у емисији Опре Винфри још давне 1997.године

У време када је емисија емитована по први пут, особље је требало да направи посебну графику само да би приказало име младе дјевојке на екрану.

 Али оно што је заиста запрепастило и публику и гледаоце код куће је када је дјевојка беспрекорно изрецитовала своје пуно име.

Па ево покушајте и ви одједном да урадите:

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnae renquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchellecaundenesh eaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneya vondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicanneles ciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea’shauwneorali aevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccalovelia tyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloies alynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetia quaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarl inaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequcka gailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiat angoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquin ettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohny aetheodoradilcyana.

И то је само њено име. Њено средње име је Коиаанискуатсиутх, а презиме Вилијамс. Али пошто њено име није најлакше изговорити на свијету, она се зове Џејми.

Сандра је рекла тада водитељки Опри да су она и њен муж, када се њена ћерка родила 12. септембра 1984. године, написали Рхосхандиателлинесхиаунневесхенк Коиаанискуатсиутх Виллиамс у њен извод из матичне књиге рођених, али су онда одлучили да то није довољно дуго.

Па су поднијели амандман којим је њено име постало 1.019. слова дуго име. Те су такође додали средње име од 36 слова. На крају њен родни лист је био дугачак два метра.

Дати својој ћерци необично име било једно, али је натјерати да то научи, е то је била сасвим друга ствар!

Дјевојчица је (у оно вријеме) морала да сними име на касету, а затим да га пушта изнова и изнова док га не научи напамет. У Оприној емисији, млада Џејми је рекла да јој се допада своје јединствено име јер ју је учинило славном и што јој је омогућило да путује на представе и пропушта школу.

Иако је епизода Опре Винфри Шоу о најдужем имену на свијету у изводу из матичне књиге рођених емитована 1997. године, постала је вирална на интернету тек прије пар година 2019. године, када је поставлила на свој Јутјуб канал гдје је од тада погледана преко 8 милиона пута. Од тада ово име и прича кружи интернетом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана