Магарећи сир од 1.000 евра само код Новака Ђоковића? ФОТО

Aгенције
Магарећи сир од 1.000 евра само код Новака Ђоковића? ФОТО

Нови Сад – У Новом Саду представљен је "Магарећи сир", у свијету јединствен млијечни производ од магарећег млијека, који кошта 1.000 евра за један килограм, а моћи ће да се купи највјероватније само у ресторанима свјетског тениског шампиона Новака Ђоковића, јавиле су агенције.

Ријеч је о најновијем производу Специјалног резервата природе "Засавица", који ће се продавати у паковањима од 50 грама по цијени од 65 евра, а моћи ће да се купи само на два мјеста у свијету.

- Тај сир моћи ће да се купи највероватније само у ресторанима светског тениског шампиона Новака Ђоковића, којима смо понудили пословну сарадњу, и још једној кући са којом треба да склопимо уговор - рекао је новинарима у Новом Саду управник "Засавице" Слободан Симић.

Сир има енормну цијену због веома компликованог начина производње, али и чињенице да се нигдје друго у свијету не производи осим у Србији.

- Магареће млеко веома је слично људском, јер у себи има свега један одсто масти, тако да га могу пити и мала деца. Препуно је лековитих својстава а нарочито помаже код лечења астме и бронхитиса, како код одраслих тако и код деце - истакао је Симић на промоцији сира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана