Мачка путовала три дана заглављена у мотору

Aгенције
Мачка путовала три дана заглављена у мотору

Маче старо само три недјеље преживјело је путовање од 1.600 км кроз двије америчке савезне државе и то у мотору аутомобила.

Откривена је након што је власница аутомобила чула да мјауче, током вожње из Орегона у Калифорнију. Позвала је полицију, која није успјела да пронађе мачку. Након тога су дошли припадници Animal Rescue тима, нахранили су мачку која је три дана била заробљена у мотору.

"Власница аутомобила је чула мачку да мјауче прије него што је кренула на пут. Тада ме је први пут назвала. Покушала је да је пронађе, али није успјела па је наставила путовање. Опет ме је назвала и рекла да мисли да је мачка заробљена негдје у аутомобилу", изјавила је Џулија ди Сиено, оснивач Animal Rescue тима за ABC News.

Ди Сиено је власници аутомобила рекла да позове полицију и замоли их да они позову службу за контролу животиња. Међутим, мачка није пронађена. Власница је још једном назвала Ди Сиено, говорећи јој да се мачка и даље чује из аутомобила. Ди Сиено се нашла са њом и почела да тражи мачку. Тек када су подигли аутомобил, открили су мачку у мотору аутомобила.

Мачка је омамљена и извучена из мотора. Била је дехидрирана и имала је инфекцију ока. Ди Сиено је одвела својој кући како би јој пружила адекватан третман.

Мачка се тренутно опоравља, а добила је име Лав, по власнику вучне службе који је бесплатно помогао у ослобађању мачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана