Мачка кријумчарила мобилне телефоне у затвор

Aгенције
Мачка кријумчарила мобилне телефоне у затвор

Сиктивкар - Чувари у једном затвору у руској републици Коми ухватили су мачку у покушају да прокријумчари у затвор мобилне телефоне са батеријама преко ограде затвора.

Мачка је "ухапшена" приликом покушаја да достави у затвор у граду Сиктивкару предмете који су забрањени осуђеницима – саопштила је прес-служба регионалне управе затвора.

Несвакидашњи случај се догодио у затвору са строгим режимом у селу Верхњи Чов прије неколико дана, када су приликом редовног обиласка чувари открили на огради мачку, коју су ухватили – преноси Интерфакс.

На леђима мачке селотејпом су била залијепљена два замотуљка, у којима су чувари открили два мобилна телефона са батеријама и направљене пуњаче.

У саопштењу се наводи да су и раније били разни покушаји да се у затвор прокријумчаре забрањени предмети, али да оваквог "курира" у историји затвора још нису хапсили.

"Затворске службенике је посљедњи пут прошле године изненадила досјетљивост затвореника, када су у открили мобилни телефон, SIM картицу и меморијску картицу, лукаво сакривене у икони Пресвете Богородице", стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана