Мачак клептоман краде од комшија и кући доноси разне предмете - од дроге до веша

Агенције
Foto: Stuff Limited

Новозеландски мачак с репутацијом талентованог лопова довео је своју навику клептоманије на висок ниво доносећи кући разне предмете почев од дроге и пара чипкастих црних гаћица, захваљујући чему је завршио и у медијима.

Мачак имена Кит свој талас криминала започео је прије три године, када је почео да крде грудњаке са оближњих штрикова за одјећу и доноси кући живе јегуље из локалне ријеке Хаткоте у Кристчурчу.

Међутим, његове амбиције су порасле. Према ријечима власника Џини и Дејвида Румболда, посљедњих седмица петогодишњи црни мачак донио је кући бонг и врећицу са затварачем у којој се налази неидентификован бијели прах. Такође је оставио пар гаћица на задњој огради.

"Предложила сам му да би дијаманти и готовина били бољи", рекла је његова власница Џини за веб страницу Стаф, која је прва извијестила о Кеитовим криминалним склоностима.

"Али то се до сада није догодило", додала је.

Румболдови су испред своје улазне капије оставили пуне двије пластичне кутије како би комшије могле навратити да покупе властите ствари које им је мачак отуђио.

Џини каже да је мјештане више забављала него нервирала мачја клептоманија, али његова недавна открића привукла су Кита пажњу локалних власти.

Према ријечима портпарола полиције, посебно их је забринуло Китово најновије откриће – алат који се користи за пушење канабиса.

"Заплијенићемо алат и разговарати с Китом о томе одакле га је набавио - нашалио се портпарол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана