Лопов провалио у кућу и заспао

G.S.
Foto: Vice

Канађанка Ангела Чалмерс остала је потресена након што је позвала полицију јер је лопов провалио у њен дом, а они су јој да се сама треба суочити с мушкарцем.

Ангелу Чалмерс је 18.јуна у седам сати ујутро пробудио њен пас, који је режао на врху степеница. Када је отишла да види о чему се ради, затекла је странца како спава на њеном каучу.

Одмах је позвала полицију, али јој је диспечер предложио да “сиђе доле и сама га пробуди”. Службеник за провођење закона јој је такође рекао да је “полиција стварно заузета”, преноси Унилад.

– Сишла сам да видим на што лаје, и стигла до пола степеница и тамо је на мом каучу лежао непознат човјек. Било је застрашујуће – рекла је Ангела за ЦБЦ.

Након што је уочила уљеза, Ангела, која живи у граду Винипег, тихо се вратила на спрат и рекла својој цимерки да је у њихов дом проваљено, те су се забарикадирале у соби.

Ангела је позвала полицију, којој је требало 20 минута да стигне, док се скривала у ормару.

– Рекли су да је полиција јако заузета и да ли бисмо могли сами да сиђемо доле и да га пробудимо? – додала је.

Када је полиција стигла, требала су четири полицајца да избаце човјека из њене куће, а уљез је такође постао агресиван када се пробудио.

– Нисам повријеђена, овај пут је испало добро, али да сам била неко други… и да сам прихватила ужасну препоруку тог оператера 911, то се могло завршити потпуно другачије – објаснила је она.

Из полиције су казали да се инцидент разматра. А што се тиче 20-минутног чекања на полицајце, речено је да вријеме одговора може варирати за сваки позив у зависности од доба дана, расположивих ресурса и хитности догађаја, као и да је у овом случају одговор упућен на вријеме.

Међутим, Клауди Ченси из полиције Винипега је одговорио за ЦБЦ да је необично да диспечер савјетује некога да приђе уљезу јер би то могло угрозити њихову сигурност.

– Особи би се савјетовало да напусти објект до доласка полиције – додао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана