Лондон: Када јавни тоалет постане кафић

Агенције
Лондон: Када јавни тоалет постане кафић

Питер Томлинсон је смислио начин како да заради као угоститељ - јавни (мушки) WC из викторијанског доба у центру Лондона претворио је у модерни кафић.

Како би га претворио у пријатан кутак за редовне посjетиоце и путнике намернике, власник је кафић (назван "Attandant") темељно очистио и обновио, али одлучио је да остави оригиналне порцуланске писоаре из 1890. године, који су претворени у украсе/сепарее за сjедење.

Обнова јавног wc-а који се годинама није користио коштала је власника око 115.000€, али иако он тврди да је хигијена на високом нивоу, многи ипак зазиру од уласка у њега.

"Све је темељно очишћено, а на под је изливен нови слој бетона тако да простор сада лепо мирише", рекао је власник кафића BBC-у.

Посjетиоцима је од 18. фебруара на располагању и укусна храна која се спрема у просторији која је некада била канцеларија управника јавног wc-а.

Томлинсон и његов партнер су на идеју да јавни wc претворе у кафић дошли како би избjегли високе цијене изнајмљивања простора у престоници Енглеске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана