Љута јер су у школи понизили њену ћерку

Агенције
Љута јер су у школи понизили њену ћерку

Једна мајка веома је љута што је школа коју њена ћерка похађа приморала дјевојчицу да носи "одјело срама" јер се појавила у нешто мало краћој сукњи него што је допуштено.

Након што се из Сијетла преселила на Флориду, Миранда Ларкин отишла је у школу носећи широку црну сукњицу, дужине неколико центиметара изнад колена.

Међутим, петнаестогодишња дјевојчица у том тренутку није ни слутила да тиме крши правила одјевања, па је смјеста послата код педагога. Она је Миранди наредила да обуче флуоресцентно жуту мајицу на којој је великим црним словима било исписано "Кршење кодекса облачења".

Али, то није било све. Миранда је морала да обуче и доњи дио црвене тренерке на којој су биле исписане исте ријечи.

"Било је толико понижавајуће када је наставница уперила прстом у мене и рекла ‘Твоја сукња је прекратка’. Постала сам веома нервозна и узнемирена, па сам питала да ли могу да позовем мајку", изјавила је Миранда.

Њена мајка, Дијана Ларкин, веома је љута због онога што се догодило. У оваквим случајевима, опција коју ученик има је да буде суспендован, замоли некога да му донесе другу одјећу, или носи "одјело срама".

Али, проблем је што њена ћерка није имала никакав избор, већ јој је одмах наређено да се пресвуче. Дијана је зато најавила да ће поднијети жалбу због начина на који су се запослени у школи опходили према њеној ћерки. Они, међутим, сматрају да су овакве казнене мјере сасвим прихватљиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана