Људски органи на изложби ФОТО

Агенције
Људски органи на изложби ФОТО

Београд - Изложба “Разоткривање тијела” која се састоји од 14 цијелих људских тијела и више од 200 органа отворена је данас на београдском сајму, а трајаће до средине марта сљедеће године, јавиле су агенције.

Изложба приказује људске органе који су припремљени кроз процес презервације полимерима, у којем се људско ткиво трајно чува користећи течну силиконску гуму.

До сада ју је видјело око 30 милиона људи широм свијета, а забрањена је у Француској и Израелу.

Људи чија су тијела постала експонати су Кинези који су умрли природном смрћу и претходно дали пристанак за донирање, а изложба је стигла са Медицинског факултета у Кини, саопштила је словеначка фирма “Ситра егзибишн” која је приредила изложбу.

Изложба се састоји од низа просторија у којима су представљени нервни, скелетни, мишићни, репродуктивни, респираторни, циркулаторни, уринарни и систем за варење.

Посјетиоци, између осталог, могу да виде и болесне органе - пушачка и непушачка плућа, органе промјењене усљед неактивности, као и развој фетуса.

Изложба је изазвала негодовање удружења за заштиту људских права и дијела Цркве, будући да су за њу кориштена права људска тијела.

Улазнице за одрасле коштају 950 динара (око девет евра), за пензионере и студенте 750 динара, основце 450 динара, а породични пакет кошта 2.350 динара.

Постоји и могућност аудио водича.

Изложба је изазвала интересовање посјетилаца, али је већина радозналих одустала, јер им је карта од преко девет евра била прескупа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана