Лекција или траума за читав живот?

РТС
Лекција или траума за читав живот?

Колорадо - Ако читав свијет сазна за прву крађу коју је извршио његов син, друге можда неће бити, помислио је отац и послао свог 12-годишњака на раскрсницу са великим папиром на којем пише да је лопов, преноси РТС.

Када је сазнао да је његов син узео 100 долара из новчаника њиховог рођака, Џозеф Гонзалес из Колорада смислио је казну за коју је сматрао да ће бити најефикаснија.

Свог 12-годишњег насљедника Хозеа послао је да стоји сатима на прометној раскрсници у центру Денвера, са великим јаркожутим папиром на којем пише: „Ја сам лопов. Узео сам новац од члана породице”. А онда ситнијим словима: „Не тражим новац”.

- Он је добро дијете. Ово је први пут да је урадио нешто овако. Надам се и последњи. Његов рођак је тешко радио да би зарадио тај новац - истиче његов отац.

Хозе је првог дана „на стубу срама”, односно на тротоару прекопута очеве залагаонице провео пет сати.

Џозеф је ту могао да га држи на оку и храни парчићима пице.

Признао све и полицајцу

Након што му је речено да рођаку недостаје 100 долара из новчаника, Џозеф је кренуо за сином до аутобуске станице, гдје је овај чекао школски превоз.

Одвео га је са стране и испитао. Утврдио је да му новац чува другар и узео га назад. Све то је потрајало око сат времена.

Затим је одвео сина до школе да призна свој злочин званичницима ове образовне установе. Није се ту зауставио - морао је да исприча све то и једном полицајцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана