Лего фигурице Зеленског распродане у рекордном року, цијена једне износила 176КМ

ГС
Foto: Фејсбук

Америчка компанија за играчке Citizen Brick у јеку руске инвазије на Украјину досјетила се занимљивог начина да прикупи новац за жртве рата и тако да свој допринос.

Креирали су лимитирану колекцију Лего фигурица са ликом украјинског предсједника и, по многима, хероја Володимира Зеленског, које су у САД-у распродане у рекордном року.

Цијена једне фигурице износила је 100 долара, односно 176 КМ, а у осим Зеленског, у продаји се могла наћи и фигурица Молотовљевог коктела по цијени од 10 долара, односно 17КМ, а која је на себи имала мотив украјинске заставе.

Иако је циљ био да се прикупи 100.000 долара за помоћ украјинским избјеглицама, потражња за фигурицама надмашила је очекивања те су били принуђени у продају пустити додатне примјерке.

Исти су распродани у рекордном року, а прикупљени износ, који је директно дониран организацији  Direct Relief, на крају је износио 145.388 долара.

Иако су имали још заинтересованих купаца, Citizen Brick је на свом профилу саопштио како се ове фигурице више неће наћи у продаји.

У међувремену, дански гигант играчака Лего и сам је донирао износ од чак 16,5 милиона долара за помоћ Украјини, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана